Vad spelar lukt och smak för roll rent vetenskapligt?

”Det vardagliga smakandet kan till och med få betydelse för uppkomsten av nya områden”, säger idéhistorikern Anders Lundgren som nyligen avslutat ett projekt med fokus på lukt och smak i vetenskapens historia. Det visade sig vara i det dagliga experimenterandet, där det ofta handlade om att smaka och lukta, som vetenskapen utvecklades.

Att smaka och dofta är något man gör när man tänker tillsammans i en TänkBar. Faktum är att man ger sig ut på en ny tankeresa som annars inte skulle ha blivit gjord om man bara hade tänkt verbalt eller visuellt. Så vem vet vilka nya tankar som kommer att tänkas här…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s